A caracolbaby.hu üzemltetőjének adatai:

Cégnév: Caracolbaby Bt.
– Székhely: 2016 Leányfalu, Ravasz László utca 32.
– Postacím: Caracolbaby Bt., 2016 Leányfalu Ravasz László utca 32.
– Bankszámlaszám: 10701324-69945038-51100005
– Adószám: 25792322-1-13
– Cégjegyzék szám: 13-06-070017
Képviselő: Hegyi Nóra, +36 30 537 1298; nora(et)caracolbaby(dot)hu
– E-mail: info(et)caracolbaby(dot)hu

1. Megrendelés
Miután megrendelésedet megkaptuk, visszaigazoló e-mailt kapsz tőlünk. Ezen kívül még egyszer fogsz tőlünk e-mailt kapni, amikor a megrendelt termékeket leszállítjuk. A megrendelt termékeket 3-5 munkanapon belül postázzuk illetve szállítjuk ki a személyes átvétel helyszínére. Ha egy termék nincsen raktáron akkor ezt a weboldalon minden esetben jelezzük és feltüntetjük a várható szállítási időt is. Amennyiben a szállítás határidejét valamely oknál fogva nem tudjuk tartani, arról külön értesítést küldünk.

2. Fizetés és szállítás
Jelenleg három féle fizetési mód és átvétel közül választhatsz:

I. Személyes átvétel  (Szentendrén és Budapesten, két helyszínen)

Az üzletek nyitvatartási idejében az alábbi helyeken veheted át személyesen a megrendelt termékeket:
Art6 Design Galéria – 2000 Szentendre, Alkotmány utca 3, nyitvatartás: hétfő-szombat 10-18

– Macskapitány: 1075 Budapest, Síp u. 9. nyitvatartás: hétfő-szombat: 10-18. Csak 10.000 Ft vásárlás felett.
Féltucat: 1136 Budapest, Tátra u. 33./B, nyitvatartás: hétfő-péntek: 10-18Csak 10.000 Ft vásárlás felett.

A termékeket a rendelési számra vagy a megrendelő nevére hivatkozva veheted át, a megrendeléstől számított egy hónapig.
Ekkor természetesen nem kell szállítási költséget fizetned.

II. Banki átutalás
Ebben az esetben, mihelyt megérkezett számlánkra a pénz (termék ára+postaköltség), rögtön postázzunk a megvásárolt terméket. A postaköltség függ a termék méretétől és súlyától. Amennyiben ezt a fizetési módot választod e-mailben értesítünk a postaköltségről. Csomagolási díjat nem számolunk fel.

III. Paypal

3. Adatbiztonság
Személyes adataid biztonságos tárolását és kezelését a saját hatáskörünkön belül megfelelő technikai eszközök alkalmazásával biztosítjuk. A hatáskörünkön kívül egyedül az ügyfél felel az adatok biztonságáért. Esetleges visszaélésekért és abból adódó károkért kizárólag az ügyfél felel. A birtokunkba jutott adatokat kizárólag a megrendelések teljesítéséhez, illetve belegyezéseddel hírlevelek kiküldéséhez használjuk fel, azokat bizalmasan kezeljük és semmilyen körülmények között nem adjuk tovább harmadik személy részére.

4. Árak
A termékek árai a webshopban találhatók. Fenntartjuk a jogot, hogy bármikor előrejelzés nélkül az árainkat megváltoztassuk. A rendelésed visszaigazolásának időpontjában érvényes árak a mérvadók. A webshopban feltüntetett akciós árak csak a készlet erejéig, illetve a megadott feltételek mellett érvényesek. Amennyiben több akciós ajánlat fut egyszerre azok nem összevonhatók.

5. Csere és visszavásárlás

Szín vagy méret probléma esetén az áru átvételét követő 14 munkanapon belül kérheted telefonon (+36305371298), vagy e- mailben ( info@ caracolbaby.hu) az adott termék cseréjét. Ha cserélni szeretnél a teendők a következők. Juttasd vissza nekünk a cserélni kívánt terméket eredeti csomagolásban, minden kiegészítőivel együtt és mi a termék beérkezését követő 3 napon belül postázzuk neked az új terméket. Amennyiben nem áll módunkban kicserélni (kifutott termék, vagy nem árulunk a kívánt méretben), úgy a termék beérkezését követő 3 napon belül visszautaljuk a teljes vételárat.

Az oda-vissza postaköltség a vevőt terheli.

Nagyon fontos, hogy a csere, illetve visszavásárlás csak a használatba nem vett terékekre érvényes.
Hordozóinkra 30 napos pénz visszafizetési garanciát vállalunk. Az ilyen termékek esetén lehetőséget biztosítunk a termék kipróbálására, de csak abban az esetben tudjuk a visszavásárlási garanciát érvényesíteni, amennyiben a terméket rendszeres használatba nem vetted. Minden más feltételben egyezik az előző pontban leírtakkal.

6. Elállás joga

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) kormányrendelet szabályozása értelmében a fogyasztó a megrendelt termék kézhez vételétől számított 14 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.
Az elállási jog gyakorlása esetén a fogyasztót a termék visszajuttatásának költségén kívül más költség nem terheli, a Gyártó azonban követelheti a nem rendeltetésszerű használatból adódó anyagi kár megtérítését.
Bizonyos esetekben azonban nem illeti meg a fogyasztót az elállási jog! Ha a termék kifejezetten a fogyasztó kérésére, az ő által szabott igények alapján egyedi kérésének megfelelően került előállításra!
Elállás esetén a Gyártó a szerződéstől való elállási nyilatkozat kézhezvételét és a termék visszaérkezését követően a kormányrendelet értelmében haladéktalanul, de legkésőbb 14 napon belül visszatéríti a vásárló által kifizetett összeget. (a termék vételárát és az eredeti szállítási költséget)

Az elállási jog minden használatba nem vett termékre vonatkozik – amely, minden elemével együtt – sértetlenül érkezik vissza címünkre. Az elállásra vonatkozó igényed írásban jelentsd be, az info[at]caracolbaby[dot]hu e-mail címre, 8 munkanapon belül. A fenti esetben a termék(ek) árát a termék(ek) visszaérkezését követő 7 munkanapon belül visszautaljuk a számládra. A visszatérítés ugyanakkor nem vonatkozik a posta költségekre, valamint a termékek visszajuttatásának költségeire. Abban az esetben, ha a terméket a használatba vetted, és nem tudod hiánytalan csomagolásban, sérülésmentesen a caracolbaby.hu webáruház részére visszajuttatni, fenntartjuk magunknak visszavásárlás mérlegelésének jogát.

Kivonat a 17/1999. (II. 5.) Korm. rendelet a távollevők között kötött szerződésekről szóló törvényből:  4. § (1) A fogyasztó a szerződéstől nyolc munkanapon belül indokolás nélkül elállhat. (2) A fogyasztó az (1) bekezdés szerinti elállási jogát a) termék értékesítésére irányuló szerződés esetében a termék kézhezvételének napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a termék kézhezvételének napjától számított három hónap elteltéig, b) szolgáltatás nyújtására irányuló szerződés esetében a szerződéskötés napjától, ha eddig az időpontig nem kapta meg a 3. § szerinti írásbeli megerősítést, ennek kézhezvételétől számított nyolc munkanap elteltéig, legfeljebb azonban a szerződéskötés napjától számított három hónap elteltéig gyakorolhatja (5) A vállalkozás köteles a fogyasztó által kifizetett összeget haladéktalanul, de legkésőbb az elállást követő harminc napon belül visszatéríteni. (6) A fogyasztó viseli az elállási jog gyakorlása miatt a termék visszaszolgáltatásával kapcsolatban felmerült költségeket. A fogyasztót ezenfelül egyéb  költség nem terheli. A vállalkozás azonban követelheti a termék nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

A törvény további részletei megtekintése itt: http://net.jogtar.hu/jr/gen/hjegy_doc.cgi?docid=99900017.kor  )

7. Egyéb rendelkezések
Nem tudunk felelősséget vállalni az alább felsorolt esetekben, bármilyen okból is következtek be:
– Bármilyen működési hiba az internetes hálózatban, ami megakadályozza a caracolbaby.huwebáruház akadálytalan működését és a vásárlást.
– Bármilyen programhiba, abnormális esemény vagy technikai hiba következményei.
– Vis maior esetén vagy bármilyen eseménnyel kapcsolatosan, ami nem az irányítása alatt áll.
Jelen üzletszabályzatban nem szabályozott rendelkezésekre a Ptk. rendelkezései az irányadóak.