DSCN4470-225x300“Úgy kezdődött minden, hogy az alig két hetes icipici fiunk kerek perec bojkottálta a babakocsit. Vásároltunk egy hordozókendőt. Mivel nyár volt, a séta második percében már ömlött rólunk a víz, de nem baj, gondoltuk, mert a Gyermek cserébe azonnal elaludt, ahogy magunkra kötöztük. Mégsem volt egészen jó ez így. Elkezdtünk keresgélni, ekkor találtunk rá a mei-tai nevű, több ezer éves ázsiai babahordozóra, illetve annak szabásmintájára. Alig vártuk, hogy a Gyermek betöltse a harmadik hónapját.

Varrtunk egy mei-tai-t. Aztán még egyet, aztán egy harmadikat. Aztán egy barátnőmnek is egyet. Így telt el a tél, mi szorgalmasan hurcibáltuk a Gyermeket a hasunkra kötve. A cseperedő Gyermek egyre nehezebb lett, majd leszakadt a derekunk, gondoltuk ideje a hátunkra rakni. Ekkor jött a következő probléma, miszerint a mei-tai puha pántja fölöttébb kényelmetlen hastájékon. Mondhatni vág. Legalábbis engem. Apukát nem annyira, ellenben ő nem tudja felvenni egyedül. A nagy megoldáskeresésben találtunk rá a csatos hordozókra (ssc – soft structured carrier). Na, ez már valami! – gondoltuk és neki is láttunk. És így maradtunk. Ssc hívők lettünk Apukával együtt. Mert kényelmes, mert biztonságos, Apuka egyedül is fel tudja venni (még gyermekkel együtt is), továbbá mert szép, végül mert lába lóg a hátizsáknak.

Ennek már jópár éve. Azóta túrázunk, sétálunk, bevásárolunk Gyermekkel a háton. És  a gyermek szereti. Nem csak a miénk, ez kiderült, mert persze rögtön kellett másnak is.”

Így indultunk. Azóta nem csak barátok, ismerősök hordják az általunk megálmodott hordozókat, így merem gondolni, hogy a sok éjszaka nem volt hiába, miközben a hordozókat tervezgettük, varrogattuk, majd továbbfejlesztettük, aztán megint varrtuk és így tovább. Mert persze itt nincs vége. Folyamatos tökéletesítés zajlik.

A fő profil tehát a hordozó. A többi csak úgy jött, mivel, mint minden kismamának, nekem is rengeteg időm van. És míg a Gyermek alszik én nem takarítok, hanem nyulacskákat varrok Apuka nagy örömére.

Meg kiscipőket.

Meg ruhákat.

Meg táskákat.